fbpx

Anunțuri false de angajare au apărut pe platformele online. Persoanele interesate erau îndemnate să achite o taxă

Image
Image

Furnizorul de servicii de recrutare Adecco a avertizat, vineri, că mai multe anunţuri false de angajare au fost publicate pe platforme destinate anunţurilor online. Persoanele interesate erau îndemnate să achite o taxă în acest sens. Compania a cerut înlăturarea anunţurilor.

”În ultimele zile, au fost aduse în atenţia companiei Adecco mai multe anunţuri false de angajare, publicate pe platforme destinate anunţurilor online, care îndemnau persoanele dornice de găsirea unui loc de muncă să achite o taxă în acest sens şi să transmită copii după actele de identificare prin intermediul diferitelor aplicaţii (WhatsApp) sau canale de Social Media (Facebook)”, se arată într-un comunicat, citat de News.ro.

Persoanele care au publicat anunţurile s-au folosit de identitatea Adecco şi au încercat să se prezinte drept angajaţi ai companiei.

Reprezentanţii companiei menţionează că, în toate procesele de recrutare desfăşurate de companie, niciun reprezentant Adecco nu percepe taxe/comisioane de la posibili candidaţi şi nici nu solicită transmiterea de date personale prin platforme sau aplicaţii nesecurizate.

Sursă foto Rador.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.