fbpx

Aproape 1.300 de români iresponsabili duşi cu forţa în carantină, pentru că n-au înţeles să stea izolaţi

Aproape 1.300 de români iresponsabili duşi cu forţa în carantină, pentru că n-au înţeles să stea izolaţi
Image
Image

De la intrarea în vigoare a prevederilor din Ordonanța militară nr. 2 și până în prezent, Poliția a plasat în carantină instituționalizată 1.290 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. Practic, este vorba despre românii întorşi recent din aşa-zisa zonă galbenă, care ar fi trebuit să stea două săptămâni în case, ca să evite riscul de a contamina alte persoane, ieşirea lor putând fi considerată un gest de mare iresponsabilitate. De asemenea, 50 de persoane aflate în carantină au părăsit spaţiile speciale amenajate şi s-au ales cu o nouă perioadă de 14 zile, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt  15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, a mai anunat structura din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 271 de  dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 555 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în același interval de 24 de ore, 7.385 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.585.135 de lei.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.