fbpx

Aproape 250 de treceri la nivel cu calea ferată vor fi modernizate în următorii doi ani

Guvernul a aprobat, în această săptămână, un set de măsuri pentru dezvoltarea  infrastructurii de transport, una dintre acestea vizând creșterea gradului de siguranță rutieră în România și îmbunătățirea condițiilor de circulație pe drumurile publice. Concret, aceasta se referă la amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată, unde anual se produc accidente rutiere grave.

"Printr-un proiect de investiții de aproximativ 35 de milioane lei, într-o perioadă de maximum doi ani, la toate cele 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată, vor fi instalați stâlpi de iluminat, separatoare de trafic, stâlpi de delimitare a sensurilor de circulație, pentru a fi prevenite accidentele rutiere. Finanțarea proiectului se realizează atât din fonduri externe nerambursabile, cât și de la bugetul de stat", a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

Executivul a adoptat, în acest sens, hotărârea privind aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor necesare aferente proiectului de investiţii "Măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată".

 

 

 

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.