fbpx

Arafat a anunțat că sunt peste 300 de focare, la nivel național: „Nimeni nu poate să excludă luarea unor măsuri mai drastice”

Arafat a anunțat că sunt peste 300 de focare, la nivel național: „Nimeni nu poate să excludă luarea unor măsuri mai drastice”
Image
Image

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a anunțat, într-o intervenție la un post central de știri, că la acest moment sunt peste 300 de focare la nivel național, inclusiv în cămine, azile de bătrâni și în zona industrială, acestea fiind cazurile considerate controlabile.

Situația este mai complicată în cazul focarelor comunitare.

„Focarele pentru care noi luăm măsura de carantină, atunci când carantinăm o localitate, sunt focarele de transmitere comunitară. Deci, dacă este o localitate cu o cifră mare de cazuri, dar care sunt concentrate la un azil de persoane vârstnice, atunci măsurile se iau pe azilul respectiv - carantinarea azilului, a personalului; dacă avem o localitate de 1.500 de persoane și avem 14 cazuri, 10 cazuri, 15 cazuri, este transmisie în comunitate, în mai multe familii, atunci luăm măsura de a carantina localitatea, pentru că nu este suficient să izolezi persoanele și contacții lor direcți. Acolo, dacă s-a transmis în comunitate, înseamnă că mai avem mai multe persoane în comunitate probabil asimptomatice, de care nu știm și care transmit. Și atunci, această comunitate se pune sub carantină, DSP-ul poate să organizeze testări mai multe în localitatea respectivă, se descoperă mai mulți care au fost infectați sau nu și pot să se concentreze eforturile de prevenire pe comunitatea respectivă. Acesta este rostul carantinării unei localități, pe care o facem, dacă vedem că este răspândire comunitară serioasă”, a explicat Raed Arafat, la Digi 24.

„Nimeni și nicio țară nu va putea la un moment dat să spună că exclude total luarea unor măsuri mai drastice”, a mai spus dr. Arafat, subliniind că totul depinde de evoluția epidemiei.

Prefectura Prahova a anunțat, în bilanțul publicat joi, că în județ există, la acest moment, opt focare active de Covid, cu 192 de cazuri confirmate.

Cel mai nou focar a fost confirmat ieri, la o subunitate de Poliție din județ.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.