fbpx

Atenționare MAE: Greve la companiile spaniole aeriene Ryanair și Iberia

Image
Image

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, utilizând transportul aerian, sunt anunțați că, pe fondul grevelor anunțate de companiile aeriane Ryanair și Iberia, orarul zborurilor ar putea fi afectat.
Zborurile operate de compania aeriană Ryanair va fi modificat în următoarele zile din luna septembrie 2019 (respectiv zilele de vineri și duminică): 20, 22, 27 și 29 septembrie.
De asemenea, dificultăți vor fi întâmpinate și în ceea ce privește zborurile operate de compania Iberia în perioada 21-24 septembrie 2019.

Potrivit sursei citate, se recomandă cetățenilor români să consulte site-urile oficiale ale companiilor la care au biletele de călătorie pentru a se informa asupra stării zborurilor programate.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Secției Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Secției Consulare a Ambasadei României la Madrid: +34649656032.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Credit foto taringa.net.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.