fbpx

Au început înscrierile pentru programul de internship al Guvernului. Indemnizația lunară, dublată din acest an

Studenții și absolvenții de studii superioare pot să aplice, până pe 19 mai, pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvernul României, ministere, instituții și autorități ale administrației publice centrale, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Înscrierile se fac online, condițiile de participare, precum și formularul de înscriere fiind disponibile pe site-ul  www.internship.gov.ro.

"Programul Oficial de Internship al Guvernului României are ca scop facilitarea cunoașterii de către interni a specificului activității Guvernului României, prin intermediul unor experiențe de lucru, menite a le dezvolta abilitățile practice și competențele profesionale. Anul acesta, în cadrul Programul Oficial de Internship al Guvernului României sunt alocate 200 de locuri la 55 de ministere, autorități și agenții ale administrației publice centrale, ce au calitatea de organizații- gazdă. Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor oportunitatea, timp de două luni, pe parcursul celor 8 ore/zi, de a învăța modul de funcționare și organizare a administrației publice de la funcționari publici cu experiență. De asemenea, cei 200 de interni vor avea oportunitatea de a participa la diverse vizite de informare-documentare la sediile instituțiilor administraţiei publice centrale, mediului asociativ care participă în mod activ la actul de guvernare și reprezentanțe ale ambasadelor, pentru a învăţa mai mult despre procesele democratice şi politicile publice adoptate în România", au anunțat reprezentanții Guvernului, cu prilejul lansării noii ediții a programului.

Aceștia au mai precizat că, din acest an, internii vor beneficia de o indemnizație brută de 2.080 de lei brut, față de 1.000 de lei, cât era până în prezent, iar perioada de desfășurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii. La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României:

> 10 aprilie – 19 mai: depunerea candidaturilor;

> 20-21 mai: evaluarea dosarelor;

> 23 mai: publicarea rezultatelor;

> 23 mai - 3 iunie: evaluarea aplicațiilor;

> 4 iunie: publicarea rezultatelor;

> 10 iunie - 24 iunie: interviuri Skype;

> 28 iunie: anunțarea rezultatelor finale;

> 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;

> 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

 

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.