fbpx

Augustin Lazăr, singurul candidat pentru funcția de procuror general care a depus dosarul complet

Patru candidați s-au înscris la selecția pentru desemnarea noului procuror general al României. Este vorba despre Lazăr Augustin, Drilea – Marga Pompiliu Marian, Scutea Gabriela şi Horodniceanu Daniel-Constantin.

Cu excepția primului dintre ei, care ocupă și în prezent funcția de conducere în cadrul Parchetului General, toți ceilalți au avut dosare incomplete, având termen să remedieze acest lucru până luni, 1 aprilie.

"Dosarele următorilor candidați trebuie completate, până luni, 01 aprilie 2019, ora 17.30,cu următoarele documente:

1. Drilea – Marga Pompiliu Marian

- declarațiile prevăzute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

2. Scutea Gabriela

- dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege;

3. Horodniceanu Daniel – Constantin

- declarația din care să rezulte că nu are au un interes personal, ce influenţează sau ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate şi imparţialitate a atribuţiilor prevăzute de lege.

După primirea documentelor solicitate, Ministerul Justiției va publica lista cu persoanele care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție precum și data susținerii interviului", se arată în comunicatul Ministerului de Justiție.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.