fbpx

Autoritățile au stabilit țările în cazul cărora nu se mai impune intrarea în izolare/carantină, în momentul revenirii în România

Autoritățile au stabilit țările în cazul cărora nu se mai impune intrarea în izolare/carantină, în momentul revenirii în România
Image
Image

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, în baza propunerii formulate de Institutul Național de Sănătate Publică, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Măsura intră în vigoare pe 15 iunie, la ora 00.00.

"Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției prevăzute la art. 1, se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare", se arată în hotărârea CNSU.

Lista urmează să fie actualizată în fiecare zi de luni, iar modificările vor intra în vigoare la 24 de ore de la momentul aprobării lor.

"Situația epidemiologică din țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată, se monitorizează de către Institutul Național de Sănătate Publică, care, în cazul unei evoluții nefavorabile susținută pe o perioada de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din lista prevăzută la art.1.", mai precizează hotărârea CNSU.

Ministerul Transporturilor anunțase, anterior, că "pe baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), Comitetul Național pentru Situații de Urgenta (CNSU) va hotărî cu privire la ridicarea restricțiilor de zbor și reluarea traficului aerian, dar și lista țărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile. INSP stabilește această listă pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situația în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile".

 

Sursa foto: Poliția de Frontiera

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.