fbpx

Avertisment al autorităților române pentru cei care au planificate călătorii în străinătate: "Zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate"

Avertisment al autorităților române pentru cei care au planificate călătorii în străinătate: "Zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate"
Image
Image

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj de atenționare pentru românii care intenționează să călătorească în străinătate în următoarea perioadă, avertizând asupra măsurilor și restricțiilor care pot fi instituite de pe o zi pe alta, cu privire la unele țări.

"În contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2, Ministerul Afacerilor Externe adresează cetățenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esențiale.

MAE reamintește că, printre măsurile adoptate de autoritățile române, se regăsește și măsura constituirii și actualizării periodice a listei țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România din țările/zonele respective.

Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate" este mesajul autorităților române.

În acest context, MAE recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual și să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esențiale. De asemenea, cei aflați deja peste hotare sunt sfătuiți să mențină legătura cu companiile aeriene și cu operatorii de turism, în funcție de situațiile particulare în care se regăsesc, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situația o va impune.

Sursa foto: auphillipines.com

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.