fbpx

Avize mai puține pentru realizarea unei construcții și timpi de așteptare mai mici. Proiectul merge la promulgare

Image
Image

Camera Deputaților a adoptat o inițiativă legislativă care prevede reducerea numărului de avize necesare pentru autorizația de construire și reducerea la jumătate a timpului de așteptare pentru eliberarea acestora. Camera a fost for decizional în acest caz, așa că proiectul merge la Cotroceni, pentru promulgare, urmând ca apoi să fie publicat în Monitorul oficial.

Proiectul de lege modifică Legea 50/1999 si are ca scop simplificarea procesului de obținere a autorizației de construire, prin reducerea numărului de avize necesare.

Astfel, pentru construirea, reabilitarea, extinderea și consolidarea de locuințe unifamiliale, construirea de anexe gospodărești și construirea de împrejmuiri se vor elimina trei avize, mai precis cele de la Agenția de Protecție a Mediului, Direcția de Sănătate Publică și Comisia de Circulație pentru locuințele unifamiliale, scrie HotNews, citând proiectul adoptat de parlament.

În prezent pentru a obține o autorizație de construire este nevoie de 27 de avize.

"Proiectul se referă la construire, modernizare, extindere și la anexele gospodărești cu excepția celor de animale. Practic se reduce timpul de așteptare la jumătate pentru eliberarea autorizațiilor de construire și a certificatului de urbanism, prin instituirea Comisiei de Acord Unic. Cetățeanul vine o singură dată și se întâlnește cu funcționarul la momentul depunerii dosarului", a declarat inițiatorul legii, deputatul PNL Florin Roman.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.