fbpx

Avocatul Poporului îi cere președintelui Klaus Iohannis să declare STAREA de URGENȚĂ

Avocatul Poporului îi cere președintelui Klaus Iohannis să declare STAREA de URGENȚĂ
Image
Image

Avocatul Poporului a anunțat public, joi, că solicită instituirea stării de urgență, în contextul epidemiei de coronavirus.

"Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României. Nu punem în discuție oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii exercițiului unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale. Acestea sunt exigențele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi și libertăți nu poate fi făcută decât în condițiile art. 53 din Constituția României", argumentează reprezentanții instituției.

Aceștia punctează că România are legislație în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar "prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai".

 

 

Sursa foto: cronicaolteniei.ro

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.