fbpx

Avocatul Poporului sesizează CCR cu privire la cele 25 de Ordonanțe de Urgență date de Guvern înaintea votului pe moțiunea de cenzură

Avocatul Poporului sesizează CCR cu privire la cele 25 de Ordonanțe de Urgență date de Guvern înaintea votului pe moțiunea de cenzură
Image
Image

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunțat că își rezervă dreptul de a ataca la Curtea Constituțională Ordonanțele de Urgență emise într-o singură seară de Guvern.

"Avocatul Poporului consideră că adoptarea într-o singură ședință de Guvern a unui număr de 25 de ordonanțe de urgență este nu doar fără precedent, ci o gravă abatere de la normele art. 115 din Constituție, Guvernul substituindu-se practic Parlamentului. La momentul adoptării lor, unele acte normative erau deja în procedură parlamentară, urmând să fie votate de «unica autoritate legiuitoare a țării», așa cum este definit Parlamentul de către Constituție. De asemenea, au lipsit avizele Consiliului Legislativ și ale Consiliului Economic și Social, deși există o obligație legală fermă privind existența acestora anterior adoptării unei ordonanțe de urgență.

 

Avocatul Poporului își rezervă dreptul de a sesiza Curtea Constituțională cu excepții de neconstituționalitate privind acele ordonanțe de urgență care aduc atingere direct sau indirect drepturilor fundamentale și cele care încalcă decizii anterioare ale Curții Constituționale", a informat Avocatul Poporului, miercuri dimineață.

Sursa foto: epochtimes-romania.com

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.