fbpx

Bani în plus, din acest an, pentru medicii veterinari. Fiecare deținător de contract va primit 10.000 lei/lună, pentru acoperirea unor cheltuieli decontate în premieră

Image
Image

Legea 236/2019, care prevede uniformizarea contractelor încheiate de către ANSVSA cu medicii veterinari, reorganizarea competenţelor teritoriale ale medicilor veterinari, precum şi acordarea unei sume lunare de 10.000 de lei fiecărui deţinător de contract, va fi pusă în aplicare în anul 2020, a anunțat conducerea Autorității Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

"Ca urmare a acţiunii întreprinse de ANSVSA au fost identificate resursele, în cadrul limitei aprobate de către Ministerul Finanţelor Publice, urmând ca la prima rectificare bugetară, să fie suplimentat bugetul ANSVSA, conform necesar cu această destinaţie. În momentul de faţă se lucrează la elaborarea normelor de aplicare a legii şi a procedurilor specifice de achiziţii şi de punere în plată. Se urmăreşte accelerarea paşilor procedurali, astfel încât primele plăţi să poată fi efectuate în cel mai scurt timp", informează reprezentanții Autorității.

Legea 236/2019 prevede uniformizarea contractelor încheiate de către ANSVSA cu medicii veterinari, reorganizarea competenţelor teritoriale ale medicilor veterinari (astfel încât să se asigure un minim de 300 UVM pentru un contract, iar exploataţiile non-profesionale să se regăsească pe o rază de maximum 30 km), precum şi acordarea unei sume lunare de 10.000 de lei fiecărui deţinător de contract (pentru includerea unor cheltuieli ce nu erau până în prezent decontate, cum ar fi transportul probelor, ridicarea produselor şi tipizatelor necesare, consilierea proprietarilor de animale, formare profesională, participare la şedinţe de instruire etc).

"Aplicarea, cât mai curând, a prevederilor acestei legi va conduce la îmbunătăţirea supravegherii epidemiologice a animalelor de către ANSVSA, extrem de importantă în contextul actual al evoluţiei pestei porcine africane în ţara noastră, dar şi la creşterea gradului siguranţei alimentare a românilor şi a cetăţenilor Uniunii Europene", a transmis conducerea ANSVSA.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.