fbpx

Biroul Electoral Central a publicat modelul buletinelor de vot pentru referendum

Image
Image

Alegătorii care vor participa la scutinul din 26 mai vor primi trei buletine de vot, fiecare dintre ele urmând să fie introdus în altă urnă. Un buletin va fi pentru alegerile europarlamentare, iar celelalte pentru referendum, câte unul pentru fiecare întrebare.

Citiți și:  Aproape 2,2 milioane de buletine de vot vor ajunge în Prahova, pentru europarlamentare și referendum

Primul buletin pentru referendum va cuprinde întrebarea „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”:

{gallery}buletin vor referendum amnistie{/gallery}

Celălalt va curpinde a doua întrebare stabilită de preşedintele Klaus Iohannis, „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanţelor de Urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca direct Ordonanţele la Curtea Constituţională?”:

{gallery}buletin vot referendum oug{/gallery}

Alegătorii care vor dori să participe la referendum vor primi, obligatoriu, ambele buletine de vot. Pentru cei care vor opta să participe la un singur tip de scrutin (referendum sau europarlamentare), președintele secției de votare sau un membru desemnat de acesta va bara cu linie orizontală, în dreptul acestora, rubrica destinată semnăturilor, în listele permanente pentru scrutinul la care aceștia nu doresc să ia parte. În cazul listelor suplimentare, alegătorul va fi înscris doar în lista aferentă scrutinului la care dorește să participe.

Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu va atrage nulitatea acestuia, se mai precizează într-o decizie a Biroului Electoral Central, potrivit căreia fiecare secție va avea o singură urnă specială, pentru ambele scrutine.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.