fbpx

Cadavrul unui bărbat, posibil al fugarului care a împuşcat un pădurar, găsit în pădure

Image
Image

Cadavrul unui bărbat, aflat în stare avansată de putrefacţie, a fost găsit de poliţişti, marţi după-amiază, într-o pădure de lângă Gurahonţ. Potrivit AGERPRES, surse judiciare afirmă că sunt indicii că ar fi vorba de urmăritul general Valentin Tamaş, dispărut de şapte luni, după ce a fost condamnat pentru că a împuşcat un pădurar.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, a declarant că "în pădure, în zona localităţii Gurahonţ, a fost descoperit un bărbat decedat, cadavrul fiind în stare avansată de putrefacţie". Conform sursei citate, nu a fost stabilită deocamdată identitatea persoanei decedate, dar surse judiciare au declarant, pentru AGERPRES, că există indicii că persoana decedată este Valentin Tamaş, urmărit general. Lângă cadavru a fost găsită o armă de vânătoare care i-ar fi aparţinut.
Trupul urmează să fie transportat la Serviciul de Medicină Legală Arad, pentru efectuarea autopsiei.

În 10 martie 2017, Valentin Tamaş fusese reţinut după ce ar fi tras mai multe focuri de armă asupra unui pădurar de la Ocolul Silvic Gurahonţ, care se afla într-o acţiune de depistare a braconierilor din zonă.
Pădurarul a suferit plăgi împuşcate în torace şi într-un picior, recuperându-se medical după tratamente îndelungate.

La sfârşitul lunii martie 2019, Tamaş a fost condamnat definitiv, în urma unei sentinţe a Curţii de Apel Timişoara, la opt ani de închisoare cu executare. El se afla în stare de libertate, nu s-a predat după sentinţă și de atunci a fost dat în urmărire generală.

În ultimele luni, mai multe acţiuni de căutare au fost organizate de poliţişti, jandarmi şi pădurari, într-o zonă împădurită pe 400 de hectare. Autorităţile au folosit câini antrenaţi, un deltaplan şi o dronă, însă nu au reuşit să-l localizeze pe fugar.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.