fbpx

Cântărețul Mihai Constantinescu s-a stins din viață

Image
Image

Cântărețul și compozitorul Mihai Constantinescu s-a stins din viață, marți seară, la Spitalul Floreasca din Capitală, unde se afla internat, în stare gravă, din luna mai. Decesul a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Bogdan Opriţa. "În jurul orei 19,00 s-a constatat decesul", a spus medicul citat de Agerpres.

Mihai Constantinescu avea  73 de ani.

Probabil cea mai cunoscută piesă a sa este ''O lume minunată''.

În 1979, Mihai Constantinescu fusese invitat să cânte la un spectacol, cu ocazia sărbătoririi Anului Internaţional al Copiilor. ''Practic, eu aveam refrenul imprimat acasă. Îmi cumpărasem un magnetofon şi imprimam pe el ca să nu le uit, pentru că îţi vin foarte multe idei şi dacă nu le pui în momentul ăla undeva, pe ceva, să revii asupra lor, nu le ţii minte. Făceam în '79 un spectacol mare la Sala Polivalentă, dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, şi Titus (Munteanu - n.r.) mi-a spus «n-ai vrea să scrii şi tu o piesă pentru copii?». «Da, să încerc». Şi cel mai greu lucru mi s-a părut ce să spun în text. Am plecat de la repetiţie, eu stăteam în blocul de vizavi de Parcul Tineretului, şi de ieşirea din Sala Polivalentă până acasă eram obsedat ce să spun, cum să spun ca să fie foarte cuprinzător. Şi mi-a venit instantaneu: «E o lume minunată în care veţi găsi numai copii, o lume cu mult soare şi mii de jucării pentru copii». Efectiv tot textul refrenului l-am făcut pe drum. Am luat-o la fugă până acasă, am dat drumul la magnetofon, am luat chitara şi am cântat refrenul să nu-l uit. Am mai căutat şi-am descoperit că aveam şi prima parte. Sincer să fiu, n-am crezut că acesta o să fie un cântec de referinţă, nici nu mi-a trecut prin cap. L-am făcut, a ieşit frumos, a avut succes extraordinar, dar n-am crezut că va rămâne prin timp aşa...'', mărturisea Mihai Constantinescu într-un interviu acordat Agerpres, în 2016.

Cântărețul avea probleme de sănătate de mai multă vreme. În noiembrie 2008, artistul a fost operat pe inimă, de o echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş

În octombrie 2017, Mihai Constantinescu a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale pe cord deschis. Medicii i-au înlocuit o valvă care îi punea viaţa în pericol, iar operaţia a durat mai bine de opt ore. În 2018 artistul a fost spitalizat din nou, după ce a avut un puseu de tensiune. În februarie şi mai 2019, Mihai Constantinescu a fost din nou internat în spital pe fondul mai vechilor afecţiuni.

Zilele trecute, soția acestuia se declara optimistă și spunea că Mihai Constantinescu dă, în sfârșit, semne că s-ar simți mai bine.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.