fbpx

Caz nou de meningită. O tânără de 16 ani din Piteşti a fost transferată în Capitală

Purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş", dr. Cătălin Apostolescu, a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a fost confirmat un nou caz de meningită.

Este vorba de o tânără din Piteşti care a fost adusă la spital prin transfer în dimineaţa zilei de miercuri, suspectă de meningită meningococică, are 16 ani şi este elevă a unui liceu din Piteşti.

Pentru 46 de persoane, printre care elevi şi cadre didactice, personal auxiliar şi familie, a fost administrată chimioprofilaxia, transmite Ministerul Sănătăţii.

„Conform unei informări transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Piteşti, judeţul Argeş, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. dr "Matei Balş” din Bucureşti”, precizează Ministerul Sănătăţii pentru MEDIAFAX.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş a demarat imediat toate măsurile impuse în astfel de cazuri.

„DSP Argeş a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, conform metodologiei stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, spun reprezentanţii ministerului.

„Au fost stabiliţi contacţii direcţi şi a fost administrată chimioprofilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice şi personal auxiliar, precum şi pentru alţi 2 contacţi din familie”, potrivit sursei citate. În unitatea de învăţământ au fost instituite deja toate măsurile de curăţenie şi dezinfecţie aferente.

Imagine cu caracter ilustrativ.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.