fbpx

Cei aproape 10.000 de semnatari ai unei petiții online cer Ministerului Apelor și Pădurilor să oprească împușcarea celor 440.000 de ciocârlii și să protejeze specia

Aproape 10.000 de oameni au semnat o petiție online prin care cer Ministerului Apelor și Pădurilor să retragă Ordinul prin care permite împușcarea a circa 440.000 de ciocârlii în sezonul de vânătoare mai 2019-mai 2020. Semnatarii mai cer ca această specie să fie protejată prin lege și declarată simbol național.

”Vă rugăm să luați toate măsurile necesare pentru ca ciocârliile să fie trecute pe lista animalelor protejate de lege din România, având în vedere dispariția în masă a zecilor de specii și simbolistica lor puternic legată de tradiția și sufletul poporului românesc. Dorim să se stopeze omorârea celor 440 000 de ciocârlii propuse pentru anul acesta și să fie incluse ca simbol național protejat de lege, așa cum merită. Numărul lor a scăzut drastic la sub 50% datorită agriculturii excesive, iar acest tip de eveniment le-ar pune în pericolul dispariției ca specie de la noi din țară ce NU este acceptabil”, se arată în petiția online, inițiată de Sandra Matei, potrivit HotNews.

Petiția a fost inițiată în urmă cu câteva zile, iar numărul de semnături este impresionant.

Potrivit sursei citate, Ministerul Apelor și Pădurilor a aprobat împușcarea a circa 440.000 de ciorcârlii, în sezonul de vânătoare mai 2019-mai 2020, potrivit unui Ordin aprobat recent de ministrul Ioan Deneș și publicat în Monitorul Oficial pe 14 mai. Cifra este ușor mai mică față de sezonul trecut, au explicat reprezentanții Societății Ornitologice din România, însă țara noastră este una dintre ultimele țări din UE care mai permite vânătoare acestei specii.

Păsările sunt vânate pentru limba lor, folosită la diverse preparate gastronomice de lux.

Sursă foto Societatea Ornitologică Română.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.