Cei care vor să voteze în străinătate la alegerile prezidenţiale, prin corespondenţă sau la o secţie apropiată, se pot înscrie online începând de duminică, 28 iulie

Alegătorii români care doresc să voteze la alegerile prezidenţiale din acest an prin corespondenţă sau la o secţie de votare din străinătate mai aproape de domiciliul sau reşedinţa lor se pot înregistra online începând de duminică.

Potrivit News.ro, Aautoritatea Electorală Permanentă, a anunțat că înscrierea online pe portalul www.votstrainatate.ro (portal creat şi administrat de AEP), va începe în 28 iulie, ora 12:00, ora României, iar formularele de înregistrare vor fi active până în 11 septembrie.

Portalul cuprinde două secţiuni: Alegător în străinătate la o secţie de votare şi Alegător în străinătate prin corespondenţă.

"După finalizarea procedurii de preînregistrare pe portal, alegătorul va primi un e-mail de control, pe care trebuie să-l confirme, în caz contrar validarea înregistrării neputându-se realiza. Precizăm că validarea înregistrării alegătorului din străinătate se face de către AEP, în termen de 5 zile de la confirmarea, de către acesta, a email-ului de control", arată reprezentanţii AEP, potrivit sursei citate.

magine cu caracter ilustrativ, sursă Radio Cluj.

Image
Image
Image