fbpx

CNAIR vrea introducerea distanței de siguranță, pe autostrăzi. Mașinile vor putea circula la distanță de 75-100 de metri

CNAIR vrea introducerea distanței de siguranță, pe autostrăzi. Mașinile vor putea circula la distanță de 75-100 de metri
Image
Image

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vrea să implementeze noi măsuri pentru creșterea siguranței rutiere pe autostrăzi. Astfel, drumurile ar urma să fie prevăzute cu noi marcaje, săgeți trasate la 75-100 metri distanță, un interval pe care participanții la trafic vor trebui să-l respecte pentru a mișcora riscul de coliziune în momentul în care un autovehicul frânează.

Marcajele vor fi presemnalizate cu indicatoare rutiere care indică participanților la trafic distanța de siguranță necesară. Indicatoarele vor fi amplasate la o distanță aproximativă de 500 metri unul de celălalt.

 „Este un proiect pilot care are rolul de a identifica măsurile care să determine desfășurarea transportului rutier în siguranță. Se are în vedere consultarea opiniei publice printr-o mediatizare și o informarea riguroasă a participanților la trafic. În final, în funcție de rezultatele obținute privind reducerea numărului de accidente, proiectul poate fi promovat pentru legiferare în cadrul OUG 195 (LEGEA CIRCULAȚIEI RUTIERE)”, declară reprezentanții CNAIR citați de HotNews.

Sursa foto: CNAIR via HotNews

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.