fbpx

Cod galben de vânt și ninsori viscolite, în aproape toată țara, până joi dimineață

Cod galben de vânt și ninsori viscolite, în aproape toată țara, până joi dimineață
Image
Image

Ziua de miercuri aduce o înrăutățirea a vremii în mai toate regiunile, după ce, încă de astăzi, în centrul și nord-vestul țării va debuta un episod violent de iarnă, cu vânt puternic și precipitații abundente.

În perioada 5 ianuarie, ora 8.00, și până pe 6 februarie, la ora 10.00, sunt așteptate intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

Nord-vestul țării și Oltenia sunt singurele regiuni unde fenomenele amintite nu vor avea o intensitate atât de mare. "În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile. La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar în zona montană 90...100 km/h. În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55...60 km/h", a precizat Administrația Națională de Meteorologie într-un mesaj de avertizare publicat marți dimineață.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.