UPDATE | Cod portocaliu în mai multe județe. Viteza vântului atinge 120 km/oră

ANM a emis, sâmbătă, avertizări în cascadă, emițând numeroase atenţionări nowcasting de vânt puternic.  În mai multe județe a fost instituit cod portocaliu, pentru că acolo, la rafală, viteza vântului atinge 11-120 km/oră.

Cod portocaliu este valabil, până la ora 17.00, în zona de munte a Buzăului, dar și în zona localităților Lopătari, Mânzălești, Bisoca, Chiliile.

Citiți și: Rafale de până la 65 de km/oră, în zeci de localități din Prahova. ANM a emis cod galben

De asemenea, a fost instituit cod galben de vânt pentru zona montană a județului Caraș-Severin unde, până la ora 18.00, la altitudini de peste 1.800 de metri este prognozată și ninsoare viscolită.

Sub cod galben de vânt se află, de altfel, până duminică, la ora 3.00, toate zonele montane. De asemenea, în următoarele ore sunt așteptate rafale puternice și în alte zone din Ialomița, Prahova, Dâmbovița,  Buzău, Ilfov, Suceava, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoșani, Neamț, Galați, Iași, Argel, Călărași, Brașov, Alba, Harghita, Sibiu, Mureș, CLuj, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Constanța, Tulcea, Mehedinți, Gorj, Olt,  Dolj, Vâlcea.

Citiți și: Cod galben de vânt și ninsori viscolite valabil în weekend, în zonele montane

UPDATE - A fost emis cod portocaliu de vânt și pentru zona montană a județului Suceava.

Image
Image
Image