fbpx

Comisia Europeană le-a dat autorităților române DOUĂ LUNI să realizeze și să adopte planul pentru controlul poluării atmosferice

Comisia Europeană le-a dat autorităților române DOUĂ LUNI să realizeze și să adopte planul pentru controlul poluării atmosferice
Image
Image

Comisia Europeană a transmis, miercuri, un avertisment dur către România, Grecia și Malta, țări care nu au adoptat programe de control al poluării atmosferice, deși termenul în acest sens, pentru statele comunitare, a expirat acum aproape un an, la 1 aprilie 2019.

"Comisia îndeamnă România, Grecia și Malta să-și adopte primele programe naționale de control al poluării atmosferice și să le comunice Comisiei, în conformitate cu Directiva (UE) 2016/2284 privind reducerea emisiilor naționale de anumiți poluanți atmosferici. În temeiul acestei directive, statele membre sunt obligate să elaboreze, să adopte și să pună în aplicare programele lor respective, pentru a-și limita emisiile anuale. Directiva urmărește atingerea unor niveluri de calitate a aerului care să nu genereze efecte negative semnificative sau riscuri pentru sănătatea umană și pentru mediu. Statele membre ar fi trebuit să transmită Comisiei primele lor programe naționale de control al poluării atmosferice până la 1 aprilie 2019. Până în prezent, Grecia, Malta și România nu și-au îndeplinit obligațiile, în pofida atenționărilor anterioare. Prin urmare, Comisia a decis să emită o scrisoare de punere în întârziere, acordând acestor țări două luni pentru a răspunde și pentru a-și adopta și comunica planurile până la acest termen limită. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române, elene și malteze un aviz motivat", informează Reprezentanța în România a Comisiei Europene.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.