fbpx

Companiile din industria auto românească vor ajuta la repararea a 50 de ventilatoare medicale care au fost scoase din uz

Companiile din industria auto românească vor ajuta la repararea a 50 de ventilatoare medicale care au fost scoase din uz
Image
Image

Potrivit HotNews, la inițiativa Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), industria auto – constructori și furnizori - direcționează fonduri pentru repunerea în funcțiune a 50 de ventilatoare medicale. Scoase din uz, acestea au fost identificate și colectate din diverse unități medicale de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU).

DSU va coordona întreaga activitate de reparație a celor 50 de aparate medicale din cele 190 colectate, urmând ca acestea să fie redistribuite în unitățile medicale angrenate în lupta cu noul Coronavirus.

În paralel, Parteneriatul Auto Român, prin intermediul ACAROM și în directă corelare cu autoritățile naționale, caută să identifice soluții de creștere a capacităților de producție pentru măști textile, viziere, soluții dezinfectante și piese pentru ventilatoare.

Potrivit sursei citate, unele companii au pus la dispoziție flote de mașini pentru personalul medical și auxiliar, au donat măști și echipamente sanitare de protecție, au organizat strângere de fonduri și direcționat fonduri către ONG-uri, au creat platforme digitale de educație pentru copii și au venit în sprijinul unor familii aflate în dificultate prin donarea și livrarea hranei la domiciliu.

Foto: Seat

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.