fbpx

COMUNICAT DE PRESĂ TATIANA POLIS SRL

Image
Image

Sinaia, 13 ianuarie 2020

FINALIZARE PROIECT

”MODERNIZARE SI EXTINDERE IMOBIL P (CORP C1) CU SCHIMBARE DE DESTINATIE IN UNITATE TURISTICA TIP PENSIUNE,DESFIINTARE CLADIRI ANEXA (C2,C3,C4), SISTEMATIZARE SI IMPREJMUIRE TEREN”

TATIANA POLIS SRL,  cu sediul in Sinaia, Str. Piscul Cainelui, nr. 5, județul Prahova anunta finalizarea proiectului cu titlul ”Modernizare si extindere imobil p (corp c1) cu schimbare de destinatie in unitate turistica tip pensiune,desfiintare cladiri anexa (c2,c3,c4), sistematizare si imprejmuire teren”, cod SMIS 103688, contract de finanţare cu nr. 397/11.09.2017, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritara 2 –Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Proiectul a fost implementat de TATIANA POLIS SRL si a avut o valoare totală de 1.622.916,50 Lei si o valoare nerambursabila de 891.680,00 Lei, din care 757.928,00 lei reprezinta valoarea contribuitiei europene  (FEDR) si 133.752,00 lei contributia din bugetul national.  Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administrației, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Sud MUNTENIA, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect. Perioada de implementare a proiectului este de 44 de luni, respectiv intre data 01/05/2016 si 31/12/2019. Locul de implementare este in localitatea Sinaia, Str. Piscul Cainelui, nr. 5, județul Prahova.

Obiectivul General al proiectului, indeplinit la finalizarea proiectului, a fost reprezentant de diversificarea activitatii si cresterea competitivitatii in domeniul turismului (COD CAEN vizat de investitie 5520 „Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata”), executarea de lucrari de constructie, achizitia de echipamente si achizitia de dotari specifice structurilor de cazare.

La finalul implementarii proiectului au fost atinse urmatoarele rezultate: Executarea lucrarilor de constructii cu scopul infiintarii si transformarii imobilului ce face obiectul prezentei cereri de finantare in pensiune turistica 3 stele "Piscul Cainelui" cu 12 camere; Achizitie de panouri solare/fotovoltaice - eficienta energetica; Cresterea incluziunii sociale prin imbunatatirea conditiilor de viata prin crearea de locuri de munca, adaptarea infrastructurii si a echipamentelor pentru persoanele cu dizabilitati, incurajand incluziunea sociala, prin adaptarea constructiei si mobilierului unei camere din cadrul pensiunii pentru persoanele cu dizabilitati si crearea a 5 locuri de munca (inclusiv locuri de munca pentru persoane din categorii defavorizate).

Impactul proiectului la nivel local/ regional consta in efectele benefice pe care realizarea acestei investitii le are asupra economiei locale prin contribuirea la diminuarea somajului prin faptul ca au fost create 5 locuri noi de munca ca urmare a implementarii proiectului. De asemenea, dezvoltarea societatii constituie si o sursa sigura de venituri pentru bugetul local, pentru bugetul general consolidat, dar si un sprijin pentru cresterea atractivitatii economice a zonei care va putea atrage noi investitori si accelerarea dezvoltarii economice a Judetului Prahova.

Date de contact:

Persoana de contact: COJOCARU DUMITRU, administrator

Tel/fax/email 0760297971/ Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.