fbpx

Controale la prestatorii de servicii de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie

Image
Image

Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au semnat azi (n.r. 21.11.2019) un protocol de colaborare pentru desfăşurarea unei acţiuni de control la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar şi la distribuitorii de produse utilizate în aceste servicii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, acţiunea de control va începe vineri şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie. Echipe mixte formate din reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică, inspectori ai direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentului, dar și personal al Poliției Române vor verifica documentele privind înființarea și funcționarea prestatorilor de servicii, documentele privind instituirea și atestarea personalului care își desfășoară activitatea în aceste societăți comerciale. Se va verifica conformitatea produselor folosite în cadrul operațiunilor, conformitatea produselor deținute la data controlului, precum și orice alte documente sau aspecte relevante în timpul controlului.

„Am cerut ca reprezentanții direcțiilor de sănătate publică să fie pregătiți ca mâine să se alăture echipelor de control pentru această acțiune. Lucrăm acum la ordinele comune de control care prevad metodologia de control. Este nevoie de astfel de acțiuni în scopul protejării sănătății publice, pentru ca tragedii precum cea de la Timișoara să fie prevenite”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, citat în comunicat.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.