fbpx

UPDATE: Copii plecaţi în excursie în Tokyo, blocaţi zile întregi pe aeroporturi / Ministerul Turismului s-a autosesizat

Ministerul Turismului anunţă că s-a autosesizat în cazul unei tabere pentru copii organizate în Tokyo de către o asociaţie din Gorj care nu avea licenţă pentru activitatea de turism. Copiii ar fi fost blocaţi câteva zile prin aeroporturi şi unii nu au posibilitatea de a se întoarce acasă.

Ministrul Turismului a dispus verificări de urgenţă, prin reprezentanţii Direcţiei Control din cadrul Ministerului, la sediile ONG-ului aflate în Bucureşti şi Târgu-Jiu.

Asociaţia nu a depus, până în prezent, la Ministerul Turismului, actele necesare obţinerii unei licenţe de turism, pentru activitatea desfăşurată, conform legislaţiei în vigoare.

În anul 2017, inspectorii Ministerului Turismului au sancţionat această asociaţie cu suma de 30.000 de lei pentru că desfăşura activităţi specifice unei agenţii de turism fără a deţine, însă, licenţă de turism.

Asociaţia organiza excursii sub pretextul unor tabere pentru copii. Controlul s-a desfăşurat în urma unei sesizări depuse de un părinte care a fost nemulţumit şi a considerat că minorii care au luat parte la acea tabără au fost puşi în pericol.

Copiii duşi în tabără ar fi dormit în aeroporturi şi unii ar fi venit acasă pe banii lor.

UPDATE
Ministerul Turismului va sesiza Poliţia pentru a deschide o anchetă în cazul asociaţiei care a organizat tabere în Japonia pentru câteva zeci de copii pe care i-a abandonat acolo, se arată într-un comunicat al ministerului, remis, joi, AGERPRES.

Din dispoziţia ministrului Turismului, Bogdan Trif, două echipe de control s-au deplasat la adresele din Bucureşti şi din Târgu Jiu ale Asociaţiei Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile după ce Ministerul Turismului s-a autosesizat în cazul copiilor abandonaţi de organizatori în tabăra organizată la Tokyo, în Japonia, de asociaţia respectivă.

Urmează ca reprezentanţii asociaţiei să fie sancţionaţi pentru că au desfăşurat activităţi de turism fără a deţine licenţă şi în paralel Ministerul Turismului va sesiza Poliţia pentru a deschide o anchetă.

Sursp foto DCNews.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.