fbpx

CORONAVIRUS | 143 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore. România a intrat în "zona galbenă"

CORONAVIRUS | 143 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore. România a intrat în "zona galbenă"
Image
Image

România a intrat, luni, în zona galbenă, după ce a depășit pragul de 500 de infectări cu coronavirus confirmate.

Numai în ultimele 24 de ore, 143 de persoane au fost confirmate pozitiv, la nivel național.

Printre acestea se află și un deținut, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

"Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Patru persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova, Iași și Suceava, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire. Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani", a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată menționează că la ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt, la acest moment, 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private, mai arată informarea transmisă de GCS.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.