fbpx

CORONAVIRUS | Adrian Streinu-Cercel anunță că va începe "testarea în masă". Acesta recomandă izolarea persoanelor în vârstă pentru 6-10 săptămâni

CORONAVIRUS | Adrian Streinu-Cercel anunță că va începe "testarea în masă". Acesta recomandă izolarea persoanelor în vârstă pentru 6-10 săptămâni
Image
Image

Într-un interviu acordat pentru Marius Tucă, publicat de Mediafax, prof. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului "Matei Balș" a estimat că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 va crește ușor în România, în următoarea perioadă, dacă măsurile impuse de autorități vor fi respectate. Totul depinde, însă, de oameni. "Dacă ne vom îngrămădi să ne ducem în mall-uri, marketuri etc, această rată de transmitere va crește. Și dacă noi estimăm la acest moment să avem unul la unul, adică la un pacient care este implicat cu coronavirus să dea la cel mult un pacient care nu este infectat, aglomerație va crește la unul la 3 sau poate chiar și mai mult", a explicat acesta, potrivit Mediafax.

Adrian Streinu-Cercel a recomandat, din nou, ca persoanele în vârste să fie complet ziolate, în următoarele 6-10 săptămâni.

De asemenea, acesta a anunțat că vor fi testați atât pacienții care au simptomatologie și au avut contact epidemiologic, dar și cei care nu au avut niciun fel de contact însă au boli severe respiratorii. A treia testare va fi cea a personalului medico-sanitar. Vor fi folosite teste rapide, pentru a avea imaginea epidemiei.

Interviul integral poate fi citit aici.

Sursa foto: impact.ro

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.