fbpx

CORONAVIRUS | Noi decese confirmate în România, la pacienți din Satu Mare, Sibiu și Mureș

CORONAVIRUS | Noi decese confirmate în România, la pacienți din Satu Mare, Sibiu și Mureș
Image
Image

Numărul deceselor înregistrate, în România, la pacienți infectați cu noul tip cu coronavirus a ajuns, marți seară, la 82, după noi cazuri raportate de autorități din trei județe diferite.

O femeie de 61 de ani, din județul Satu Mare, internată pe 26 martie la Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea, a fost testată și confirmată pe 27 martie. Pacienta, care prezenta comorbidități (insuficiență renală cronică cu dializă de 15 ani, afecțiune oncologică – chimioterapie) s-a stins din viață marți, pe 31 martie. Ancheta epidemiologică a arătat că aceasta intrase în contact cu fiul întors din Marea Britanie pe 21 martie, bărbatul fiind asimptomatic.

Un alt caz s-a înregistrat la Sibiu. Este vorba despre un bărbat de 70 de ani, internat pe 26 martie la Spitalul Clinic de Urgență Județean Sibiu, decedat pe 30 martie și confirmat pozitiv ieri, pe 31 martie. Pacientul suferea de insuficiență renală cronică, cu dializa, și de o boală cardiovasculară. Soția acestuia, în vârstă de 65 de ani, a murit, și ea, tot pe 30 martie, după ce, cu două zile înainte, fusese testată pozitiv. Cazul ei a fost al 51-lea deces la pacient cu Covid-19, raportat la nivel național.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, cei doi fuseseră plecați în Turcia, la tratament.

Cel mai recent deces raportat, al 82-lea, a fost înregistrat la un bărbat de 70 de ani, din județul Mureș. GCS informează că, pentru acesta, marți dimineață a fost solicitată o ambulanță, pacientul fiind internat inițial la Spitalul Clinic de Urgență Județean Mureș, iar apoi transferat la Spitalul Clinic -secția Boli Infecțioase. După prânz, starea bărbatului s-a deteriorat și a survenit decesul. Tot marți, pe 31 martie,  testarea a arătat că pacientul era infectat cu Covid-19. Ancheta epidemiologică este în curs, autoritățile stabilind, până acum, că în cartierul în care locuia pacientul mai este confirmat cu caz cu noul tip de coronavirus.

 

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: descopera.ro)

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.