fbpx

CORONAVIRUS | Pelerinajele religioase au fost interzise! La evenimente mai pot participa doar persoanele din localitatea organizatoare

CORONAVIRUS | Pelerinajele religioase au fost interzise! La evenimente mai pot participa doar persoanele din localitatea organizatoare
Image
Image

La o zi după ce primii pelerini au ajuns la Iași, pentru tradiționalul pelerinaj de Sf. Parascheva, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că astfel de activități nu vor mai fi permise, în contextul pandemiei.

"Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități" a decis CNSU, luni seară.

Coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a explicat că măsura a fost luată din cauza riscului de infectare, în zone aglomerate, dar mai ales în timpul transportului. După experiența din anii trecuți, autocare și trenuri pline ochi cu credincioși ar fi urmat să ajungă la Iași și să plece dinspre Iași, în această perioadă.

Drept urmate, pelerinajul la Sf. Parascheva va avea loc, anul acesta, doar cu participarea locuitorilor din Iași, potrivit restricțiilor impuse de CNSU, deși nu este clar, până la acest moment, cum vor fi ele aplicate și cum se va face trierea participanților, în funcție de localitatea de domiciliu. Măsura a fost luată, însă, ținându-se cont și de numărul mare de infectări raportat de județul Iași, zilnic, în ultima perioadă.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.