fbpx

Cristina, o elevă de liceu diagnosticată cu o boală gravă, este „prezentă” la ore prin intermediul unui roboţel

Image
Image

Un roboţel este şansa copiilor diagnosticaţi cu boli grave să participe la ore, să fie alături de colegi şi de profesori şi să nu piardă anul şcolar. O elevă din Târgu Mureş a primit un astfel de ajutor din partea unei Asociaţii care sprijină copiii din spitale. Locul adolescentei în bancă este ocupat acum de un robot care-i transmite în timp real lecţiile.

“Am aşteptat foarte mult să ajung la liceu. Abia aşteptam să merg la liceu şi când am aflat ce mi s-a întâmplat şi ce am, un pic eram şi tristă”, spune Cristina, potrivit ardealnews.ro.

Cristina are controlul complet asupra roboţelului prin intermediul unei aplicaţii instalate pe tabletă. Experimentul este o surpriză şi pentru colegii ei de clasă.

Adriana Blaga, diriginta clasei a IX-a: “E foarte important să fie în permanentă legătură cu colegii, chiar dacă ei nu văd, să simtă că este utilă, evident şi foarte important, să promoveze, să nu piardă un an din cauza unei probleme care sper că va trece”, a declarat Adriana Blaga, diriginta Cristinei.

 “Să fie în clasă, să fie alături de ceilalţi colegi ai copiilor şi în acelaşi timp să audă şi să vadă absolut tot, la orice materie la care lipseşte în momentul respectiv”, a afirmat Emese Tunde Barabas, reprezentanta Asociaţiei Little People România.

Potrivit sursei citate, în ţară sunt 11 astfel de roboţei, care-i ajută pe copiii internaţi în spitale să fie prezenţi la ore și peste 2.000 de copii, internaţi în fiecare an cu boli grave în spitalele din România, ar avea nevoie de un astfel de ajutor.

Sursă foto-colaj ardealnews.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.