fbpx

Curtea de Apel București a constatat că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității

Image
Image

Curtea de Apel Bucureşti a constatat calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu, dar hotărârea pronunțată acum de instanță nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

”Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”, este sentinţa pronunţată, vineri, de Curtea de Apel București, potrivit News.ro.

La ultimul termen, în 5 septembrie, Băsescu a reluat afirmaţiile făcute anterior, conform cărora nu a colaborat cu fosta Securitate. Acesta a negat că ar fi dat Securităţii informaţii sub numele Petrov.

Dosarul în care CNSAS cere constatatea calităţii de colaborator a lui Băsescu a fost înregistrat la sfârşitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucureşti. Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare care conţine descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu ”sursa”, istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.