fbpx

Custodele Coroanei Române, Margareta şi principele Radu, cetăţeni de onoare ai municipiului Iaşi

Image
Image

Custodele Coroanei Române, Margareta, şi principele Radu au primit, sâmbătă seara, titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Iaşi, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Roznovanu.

Potrivit AGERPRES, în prezenţa a peste o sută de personalităţi culturale, artistice şi reprezentanţi ai mediului academic, primarul Mihai Chirica a înmânat distincţia de "Cetăţean de Onoare al Municipiului" Custodelui Coroanei, Margareta, şi principelui Radu, la eveniment fiind prezentă şi principesa Sofia.

"Este o mare onoare şi e dificil de exprimat cum mă simt acum, cum ne simţim. Mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil acest lucru care ne face mândri. Este o mare onoare şi mă simt încă şi mai mult înrădăcinată în această ţară acum. În plus, faptul că m-am măritat cu un ieşean este încă un motiv. Iaşiul a fost mereu, şi a vorbit şi regele Mihai cu mine despre acest oraş, un oraş special care este în inima noastră. Vă mulţumim încă o dată!", a spus Custodele Coroanei Române, Margareta.

Primarul Mihai Chirica a spus, în timpul discursului său, că "povestea monarhiei româneşti, deşi dureros de scurtă, a fost una de un uimitor succes", menționând că această relaţie privilegiată continuă.

Începând cu data de 30 noiembrie, trei locuri publice din Iaşi vor purta numele reprezentative ale Casei Regale române: Splai Bahlui Mal Drept se va numi bulevardul Regele Mihai I al României, Splai Bahlui Mal Stâng va fi bulevardul Regele Ferdinand I al României, iar Parcul din Podu Roş va fi cunoscut drept Parcul Regina Maria a României.

Sursă foto News.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.