Dăncilă anunță că a cerut un raport de la MAE și MAI cu privire alegerile din diaspora: Cei responsabili trebuie să plătească

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi la începutul ședinței de Guvern că ”dacă au fost greșeli, și sigur au fost, cei responsabili trebuie să plătească”, referindu-se la modul defectuos în care s-au desfășurat alegerile de pe 26 mai, când mii de persoane din diaspora nu au putut vota. Potrivit HotNews, Dăncilă a subliniat că a cerut Ministerelor de Externe și Interne rapoarte cu privire la desfășurarea scrutinului și după aceea va lua măsuri.

Dăncilă a anunțat că a cerut Ministerelor de Externe și de Interne ”un raport complet cu privire la desfășurarea alegerilor. Sunt un om echilibrat corect și echilibrat, care nu vrea să ia decizii pripite”.

Aceasta a adăugat că ”pe baza acestui raport, voi lua măsuri. Voi analiza. Dacă au fost greșeli, și sigur au fost, cei responsabili de aceste greșeli trebuie să plătească. Nu putem aplica sancțiuni fără o analiză temeinică. Trebuie să cântărim ce măsuri luăm să nu se mai repete la următoarele alegeri”.

Potrivit premierului, ”dacă este nevoie de noi reglementări, de schimbări, acestea trebuie să le facem împreună cu specialiști”.

Sursă foto Agerpres.

Image
Image
Image