fbpx

Dăncilă trimite Corpul de control la Tarom și Transporturi, după ce fostul director a reclamat că ministrul Cuc i-a cerut reținerea avioanelor la sol în ziua moțiunii de cenzură

Image
Image

Premierul demis Viorica Dăncilă anunță că a dispus Corpului de Control să înceapă verificări la Ministerul Transporturilor și la TAROM, "în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media". Directorul demis al Tarom, Mădălina Mezei, declara pentru HotNews.ro că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să reţină aeronavele Tarom la sol în ziua moţiunii de cenzură, pentru ca unii parlamentari să nu poată ajunge la vot.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, acțiunea de control la Tarom vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent și vizează:
1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.
2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.
3. Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.

"Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, susține premierul Viorica Dăncilă.

Consiliul de Administrație al Tarom preciza, într-un comunciat de presă, că în ședința din 15 octombrie a analizat activitatea directorului general și a constatat nerespectarea contractului de către Mădălina Mezei.
Mădălina Mezei a fost numită la șefia Tarom în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.

Credit foto Știrile ProTV.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.