fbpx

Deținutul ucis în Penitenciarul Giurgiu, în dimineața de Crăciun, era condamnat pe viață. În 1998 a ucis o studentă și i-a tranșat cadavrul

Image
Image

Bărbatul ucis în dimineața de Crăciun în grupul sanitar al unei celule de la penitenciarul Giurgiu își ispășea condamnarea pe viață pentru că în 1998 a ucis o studentă. Bărbatul îi propusese să întrețină relații sexuale, fata a refuzat. Așa că a omorât-o după care i-a tranșat corpul și l-a pus în mai mulți saci pe care i-a răspândit în București, scrie România TV.

Elena Nedelea era din Teleorman și avea 23 de ani atunci când a fost tranșată de Alexandru Rădulescu. Fata îl cunoscuse pe criminal în urma anunțurilor pe care le dădea la ziar, ea oferind meditații la limbi străine. Victima era studentă în anul II la Facultatea de Litere din cadrul Universității Spiru Haret. Crima a avut loc pe data de 6 octombrie 1998 în subsolul atelierului de pictură situat la parterul imobilului. Alexandru Rădulescu, care a fost condamnat pe viață, avea 38 de ani când a ucis-o.

În timp ce era judecat, Alexandru Rădulescu a încercat de după ori să evadeze. La una din tentative el l-a rănit grav cu o lamă artizanală pe gardianul care îl păzea, mai scrie sursa citată.

Citiți și: Deținut ucis în dimineața de Crăciun, într-un penitenciar de maximă siguranță din România

"Miercuri, 25.12.2019, în jurul orelor 05.30, la nivelul Penitenciarului Giurgiu, pe fondul unei altercaţii spontane între două persoane private de libertate clasificate în regim de maxima siguranţă, a fost înregistrat decesul uneia dintre acestea.

Persoanele implicate în incident se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere, conflictul spontan şi decesul deţinutului survenind în grupul sanitar al camerei, urmare aplicării unei lovituri.

Personalul unităţii a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, în ciuda eforturilor medicilor fiind declarat decesul. Deţinutul prezumat agresor a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea efectuării unui control medical.

În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la sesizarea Poliţiei Municipiului Giurgiu, a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a familiei persoanei decedate.

La nivelul unităţii, a fost deschis un dosar de incident, urmând a se efectua cercetări pe linie disciplinară faţă de deţinutul implicat.

Totodată, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus deplasarea, la Penitenciarul Giurgiu, a unei echipe de specialişti de la nivelul aparatului central, coordonată de directorul Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, în vederea verificării cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului", a transmis, după evenimentul de miercuri dimineață, Administrația Națională a Penitenciarelor.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.