fbpx

Decizie a CEDO în cazul primului român condamnat pentru terorism

Image
Image

Dragoș Ciupercescu, primul român condamnat pentru terorism, în urma unui atac cu grenadă în 2002 la Liceul "Jean Monet" din Capitală, are din nou cîștig de cauză la CEDO.
Potrivit HotNews, CEDO a dispus daune de 3.000 de euro, după ce Dragoș Ciupercescu a reclamat condițiile necorespunzătoare din penitenciar.

Dragoș Ciupercescu a făcut închisoare pentru terrorism. În 2002 a detonat pe trotuarul din fața Liceului „Jean Monnet” din Capitală o grenadă. Deflagraţia a rănit cinci elevi și a distrus mai multe bunuri.

Bărbatul furase grenadele dintr-o unitate militară unde lucrase, dar de unde fusese concediat pentru dezinteres în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Ciupercescu a fost condamnat în 2007 pentru terorism, la 18 ani de închisoare. A fost eliberat condiţionat, în 2016, când a făcut o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru condiţii improprii de detenţie.

Acesta s-a plâns că a fost expus fumului de țigară în timp ce a fost transportat în instanță pentru audieri, a reclamat că nu a primit tratament dentar adecvat sau că nu a putut comunica online cu soția sa, care locuia în Italia.

Ca urmare, CEDO a decis ca statul român să-i plătească 3.000 de euro lui Dragoș Ciupercescu.

Credit foto Europa FM.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.