fbpx

Demnitarii, magistraţii şi poliţiştii și-ar putea procura arme letale fără absolvirea unui curs

Senatul a adoptat, miercuri, o propunere legislativă care prevede că demnitarii, magistraţii, militarii şi poliţiştii pot achiziţiona autorizaţie de port-armă , fără absolvirea unui curs de instruire teoretică şi practică în acest sens.

Propunerea legislativă pentru modificarea art. 14 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare a fost adoptată în plenul Senatului cu 42 de voturi „pentru”, 15 voturi „împotrivă” şi patru abţineri , potrivit MEDIAFAX.

Comisia pentru apărare a adoptat un raport de admitere, fără amendamente.

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art 14 (1) lit. g din Legea nr. 296/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul exceptării de la absolvirea unui curs de instruire teoretică şi practică organizat de o persoană juridică autorizată în vederea obţinerii autorizaţiei de procurare a armelor letale a demnitarilor, magistraţilor, diplomaţilor, militarilor şi poliţiştilor, pe perioada cât sunt în activitate şi după încetarea activităţii, pensionare, trecere în rezervă sau retragere”, potrivit raportului Comisiei pentru apărare.

Guvernul nu susţine proiectul de lege.

Iniţiatorul, deputatul Florin Roman, susţine că modificarea legii este necesară, având în vedere fenomentele infracţionale.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, ca primă Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.