fbpx

DIICOT cere sprijinul FBI în cazul Caracal

Image
Image

Procurorii DIICOT au anunțat, miercuri, că au dispus efectuarea unei cereri de asistență judiciară în materie penală cu autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigații (F.B.I.), având drept obiect efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial și cromozomial) al Luizei Melencu, "analiza genetică de tip mitocondrial neputând fi efectuată pe teritoriul României de către niciun laborator autorizat", iar la Institutul Național de  Medicină Legală «Mina Minovici»  efectuându-se doar analiza genetică de tip cromozomial".

Anchetatorii au precizat că au pus la dispoziția Biroului Federal de Investigații fragmentele osoase ce urmează a fi supuse analizei.

"Prin aceeași comisie rogatorie, s-a solicitat asistența specialiștilor din cadrul F.B.I. în vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al inculpatului DINCĂ GHEORGHE. Precizăm faptul că, în cauză nu există date sau indicii care să conducă la ipoteza implicării în vreun fel a vreunui cetățean american în activitățile ce formează obiectul dosarului de urmărire penală, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivată exclusiv de înalta specializare a F.B.I. în materia analizelor și expertizelor în cauze de acest gen", se mai arată în informarea transmisă de DIICOT.

Și activitățile procedurale care o privesc pe mama Luizei se află în conexiune cu activitățile anterior menționate, au mai spus aceștia. Femeia a fost citată pentru joi, 26 septembrie, pentru prelevarea de probe biologice în conformitate cu autorizarea emisă acum două zile de Tribunalul București. "Administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale", au arătat, ieri, anchetatorii, după ce femeia a refuzat recoltarea probelor de care procurorii ar fi avut nevoie după ce ar fi ieșit la iveală că tatăl victimei nu era părintele biologic al acesteia.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.