fbpx

DIICOT: Încă un bărbat reținut în dosarul Caracal. Individul ar fi violat-o pe Luiza Melencu, împreună cu Dincă (VIDEO)

Image
Image

Procurorul șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Giorgiana Hosu, a susținut, miercuri după-amiază, o declarație de presă referitoare la cazul Caracal, anunșând că anchetatorii au mai reținut un bărbat suspectat că are fi violat-o pe Luiza Melencu, tânăra de 18 ani dispărută din luna aprilie.

Cel de-al doilea suspect reținut, în vârstă de 46 de ani, făcea parte din anturajul lui Gheorghe Dincă, este o persoană fără ocupație, fără venituri, fără domiciliu stabilit, nu este căsătorit și era cunoscut drept consumator de băuturi alcoolice. Individul îl ajuta pe Dincă la treburile casei.

Potrivit stiripesurse.ro, individul reținut ar fi cel care, la finalul lunii iulie, era invitat la o emisiune TV, vorbind despre relația sa cu Gheorghe Dincă, în gospodăria căruia a și dormit, după spusele lui.

"Cu puțin timp în urmă, procurorii DIICOT - Structura Centrală au reţinut un inculpat acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul menţionat, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta.

În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul Dincă Gheorghe a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima Melencu Melania Luiza, ce aştepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism.

Precizez că inculpatul făcea parte din anturajul inculpatului Dincă Gheorghe şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie. La explicațiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Melencu Melania Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul Dincă Gheorghe a fost de acord. Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate", a declarat procurorul șef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu.

"Bărbatul reţinut astăzi, autor al infracțiunii de viol în formă agravată, este o persoana fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil. Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculațiile, şi anume că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.

De asemenea, până în acest moment nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracţiunilor reținute deja în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe.

Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Dincă Gheorghe", a mai precizat procurorul DIICOT.

Girgiana Hosu a anunțat că inculpatul va fi prezentat instanței de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, dar și că dosarul Caracal va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.