fbpx

Directorul Spitalului V. Babeș, despre măsurile pentru Paște: „Va crește riscul de infectare. Nu suntem saturați, dar dacă insistăm...”

Directorul Spitalului V. Babeș, despre măsurile pentru Paște: „Va crește riscul de infectare. Nu suntem saturați, dar dacă insistăm...”
Image
Image

Românii vor primi lumina în noaptea Învierii de la forțele de ordine și de la biserică și vor putea ieși în proximitatea casei respectând regulile de distanțare socială, a anunțat ministrul Marcel Vela. „Va crește riscul de infectare. Inevitabil va fi buluc, vom vedea ce o să iasă”, a spus la Digi24 directorul Institutului Victor Babeș, Simin Aysel Florescu.

"Va crește riscul de infectare.  Când ies pe stradă sute sau mii de oameni în seara respectivă, cred că va fi destul de greu de păstrat o distanțare. Inevitabil va fi buluc și vom vedea ce o să iasă. Noi vom fi pregătiți pentru valul ce va urma.
Ar fi fost de ales un Paște mai restrâns, era mai binevenit. Dacă nu se poate altfel, vom avea spitalele aglomerate.
Dacă se va ajunge la aglomerația obișnuită, probabil peste niște zile ne vom confrunta cu consecința acestor aglomerații, exact ce încercăm să evităm de două luni.
Unul din obiectivele distanțării sociale e scăderea presiunii din sistemul sanitar.
În nicio țară nu e un sistem sanitar capabil să absoarbă un număr mare de pacienți.
La noi, deocamdată e bine din punct de vedere ATI, încă nu suntem saturați, dar dacă insistăm... se poate ajunge și acolo", a declarat directorul Institutului Victor Babeș.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară că a fost semnat un acord între MAI și Patriarhia Română care prevede acordarea sprijinului pentru împărțirea luminii și a sfintelor paști pentru credincioși.

Sursă foto Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.