fbpx

DNA: Ofițer de poliție judiciară reținut pentru că ar fi pretins mită 1,1 milioane de euro

DNA: Ofițer de poliție judiciară reținut pentru că ar fi pretins mită 1,1 milioane de euro
Image
Image

Procurorii DNA au început urmărirea penală și au dispus, vineri, reținerea pentru 24 de ore a unui ofițer de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

"În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian,în calitate de ofițer poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție. Banii ar fi fost pretinși prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofițerul fusese delegat să efectueze activități de urmărire penală, în schimbul promisiunii că:

-  acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare

- acesta ar interveni la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență)  astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse", a informat DNA, sâmbătă dimineață.

Astăzi, bărbatul va fi prezentat  Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.