fbpx

Doi indivizi sunt cercetaţi penal după ce au scos la vânzare pe internet 500 de monede antice şi medieval

Image
Image

Poliţiştii Capitalei au ridicat, în urma unor percheziţii, 500 de monede din aur, argint şi bronz, de perioadă antică şi medievală, care urmau să fie vândute de doi bărbaţi. Monedele, care ar putea face parte din patrimoniul cultural, vor fi predate Muzeului Municipiului Bucureşti pentru expertiză.

Potrivit MEDIAFAX, cercetările au fost declanşate la data de 17 octombrie, atunci când poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat ar deţine mai multe monede antice şi medievale, din aur şi argint, pe care le-ar fi pus la vânzare pe internet, cu livrare prin firme de curierat, inclusiv în afara ţării, ori predare personală în Bucureşti.

„Astfel de bunuri culturale au semnificaţie arheologică şi istoric-documentară, fiind susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional, provenind, cel mai probabil, din situri arheologice şi nu pot fi deţinute legal de către persoanele fizice/juridice de drept privat. Totodată, exportul unor astfel de bunuri se efectuează strict în condiţiile legii iar persoana în cauză nu le respectă în momentul în care le comercializeză unor cetăţeni străini, cărora le expediază bunuri culturale de patrimoniu prin firme de curierat, fără a le supune expertizei de specialitate în vederea aprobării exportului, în baza unui certificat de export definitiv”, transmite Poliţia.

Au fost identificaţi doi bărbaţi, în vârstă de 40, respectiv 77 de ani, bănuiţi că vindeau monede, folosindu-se, pentru atragerea cumpăratorilor, de o societate comercială.

Bunurile ridicate vor fi predate Muzeului Municipiului Bucureşti, pentru expertiza de specialitate.

Sursă foto MEDIAFAX.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.