fbpx

Dosar penal pentru abuz în serviciu, în cazul CARACAL

Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au anunțat, marți, că încă de acum două zile, mai precis din data de 28 iulie, începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu,în cauza  privind  împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt.

"În cursul zilei de 29 iulie 2019 procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au efectuat acte de urmărire penală în această cauză, constând în ridicarea unor documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt și I.P.J. Dolj, efectuarea de audieri și alte activități investigative. Activitățile vor continua și în cursul zilei de 30 iulie 2019", au mai transmis anchetatorii.

Începerea urmării penale in rem reprezintă etapa procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa foto: digi24.ro

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.