fbpx

Dosar penal pentru Viorel Cataramă după ce a mers într-o localitate carantinată pentru a se infecta intenționat cu COVID-19

Dosar penal pentru Viorel Cataramă după ce a mers într-o localitate carantinată pentru a se infecta intenționat cu COVID-19
Image
Image

Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, a mers în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde până acum peste 70 de persoane au fost infectate cu coronavirus.

Potrivit Mediafax, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au deschis un dosar penal pe numele milionarului Viorel Cataramă, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Codul Penal.

Procurorii spun că Viorel Cataramă a mers pe 7 mai în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa unde s-a îmbrăţişat cu un bărbat bolnav cu COVID-19.

Viorel Cataramă susține că nu există motiv pentru deschiderea unui dosar penal pe numele său și crede că nu a încălcat legea când a mers la Bărbuleşti, unde sunt înregistrate mai multe cazuri de coronavirus.

Potrivit HotNews, Viorel Cataramă nu este doar om de afaceri și politician, ci și vicepreședinte al Crucii Roșii Române, unul dintre cele mai de succes ONG-uri din țara noastră, care s-a implicat activ în gestionarea crizei coronavirusului, inclusiv prin sprijinirea spitalelor cu echipamente și aparatură, și a primit, la rândul său, donații în bani pe măsură.

Viorel Cataramă anunțase anterior că vrea să se infecteze "voluntar" cu coronavirus, dorind să demonstreze că "imunizarea de grup ar fi o soluţie mai bună pentru România, iar politica statului acasă a fost o măsură greşită".

De cealaltă parte, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a transmis vineri, la solicitarea HotNews.ro, că declarațiile lui Viorel Cataramă pe această temă "nu reprezintă poziția oficială a Societății Naționale de Cruce Roșie din România".

Din conducerea Crucii Roșii Române mai fac parte Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române (președinte) și Raed Arafat (care este, alături de Viorel Cataramă, unul dintre cei 6 vicepreședinți).

Crediti foto Facebook - Viorel Cataramă.

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.