fbpx

Două noi cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate în România. Un colegiu din Buzău a fost închis

Două noi cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate în România. Un colegiu din Buzău a fost închis
Image
Image

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, luni seară, confirmarea a două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19 pe teritoriul României.

Primul este un un pacient al Spitalului de Urgență "Dimitrie Gerota" din București, internat în data de 5 martie și având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. "La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19. Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă.  Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim", au precizat reprezentanții MAI.

Pentru că bărbatul s-a aflat în spital, înainte de confirmare, a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului. Totodată, au fost dispuse restricții la accesul în spital, dar și la ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

"Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală", au precizat oficialii MAI, anunțând că pacientul va fi transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București.

Tot luni a fost confirmată infecția cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău, care a sunat la 112 duminică, după ce a manifestat stare febrilă, greață, disconfort digestiv. Femeia a fost preluată de ambulanță, de la domiciliu, cu izoleta, și internată în Spitalul Județean de Urgență, în locul special amenajat pentru astfel de situații. Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv, au transmis reprezentanții MAI. Femeia de 73 de ani a revenit în țară din zona Rimini (Italia) în 2 martie. La acel moment, regiunea era considerată neafectată.

Trei persoane au fost identificate drept contacți direcți ai femeii din Buzău infectate cu noul coronavirus. Se pare că vorba despre fiul pacientei, prietena acestuia și fiul acesteia din urmă. Pentru că el este elev al Colegiului Național "B. P. Hasdeu", autoritățile au decis suspendarea cursurilor în unitatea de învățământ cu o zi mai devreme decât 11 martie, data la care măsura va fi aplicată la nivel național, în învățământul preuniversitar.

Pentru cele trei persoane considerate contacți direcți au fost prelevate probe aseară, iar până la sosirea rezultatelor acestea se află în autoizolare la domiciliu.

Sursa foto: bphasdeu.ro

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.