fbpx

Dragnea, scos din penitenciar pentru a fi audiat ca martor într-un proces de corupţie. Ședinţa se ţine cu uşile închise

Image
Image

Fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea a fost scos, joi, din Penitenciarul Rahova şi urmează să fie audiat la Tribunalul Bucureşti, ca martor în procesul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Tot ca martor în dosar a fost citat şi fostul premier Victor Ponta, însă acesta nu s-a prezentat încă la Tribunalul Bucureşti.

Judecătorul Zgondea Gheorghe Tudorel a declarat şedinţa nepublică, astfel că jurnaliştii nu au acces în sala de judecată.

Potrivit MEDIAFAX, la începutul anului trecut, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.
Valeriu – Ştefan Zgonea este acuzat de procurori că în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte PSD, ar fi acceptat promisiunea lui Dobrică Dumitru, pe atunci consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul  influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă de-a acestuia.

În acest dosar, Dumitru Dobrică, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 şi administrator/acţionar al unei societăţi comerciale, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Liviu Dragnea a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova pe 27 mai, după condamnarea la 3 ani şi 6 luni primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Crediti foto MEDIAFAX.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.