fbpx

Dragnea se ia la trântă cu Comisia Europeană, pentru raportul OLAF care a dus la inculparea sa în dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea a atacat la Tribunalul UE de la Luxemburg raportul întocmit de OLAF (Oficiul european antifraudă, o instituție a Comisiei Europene) care constată o fraudă de peste 20 milioane euro din fonduri UE. Acesta a stat la baza deschiderii dosarului „Tel Drum”, în care președintele PSD este urmărit penal de DNA.

Potrivit site-ului Tribunalului UE, dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost înregistrat pe data de 11.12.2018, anunță ziare.com.

Surse de la Luxemburg au explicat, pentru sursa citată, ca Liviu Dragnea nu mai putea să atace raportul OLAF, pentru că ieşise demult din termen. Aşa că a ales o cale indirectă, adică ataca răspunsul negativ primit de la Comisia Europeană la o plângere pe care a făcut-o în privinţa Raportului OLAF.

Într-o acţiune de 40 de pagini, Liviu Drangea acuza faptul că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat, prezumţia de nevinovăţie cu ocazia realizării raportului, care ar fi fost întocmit cu încălcarea regulilor de bună administrare a justiţiei.

Dragnea este asistat de avocaţii Bernard O'Connor şi Sebastien Gubel, potrivit ziare.com.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.