fbpx

Ecaterina Andronescu, DEMISĂ de la Ministerul Educației

Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcția de ministru al Educației. Anunțul neașteptat a fost făcut vineri, de premierul Viorica Dăncilă, pe pagina sa de Facebook. Acolo, Dăncilă explică și motivul pentru care a luat această măsură.

"Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal", a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Ecaterina Andronescu a spus că a aflat de la televizor de hotărârea Vioricăi Dăncilă.

"Eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină", a declarat Ecaterina Andronescu la o emisiune difuzată la Antena 3.

Ecaterina Andronescu a explicat, în urmă cu puțin timp, la Digi 24, că declarația a fost făcută într-un context mai amplu și fără intenția de a o acuza în vreun fel pe Alexandra, adolescenta dispărută la Caracal, sau pe părinții acesteia. Andronescu spune că declarația sa a fost făcută pentru a argumenta necesitatea începerii, din toamnă, a unei campanii derulate în școli, prin care copiii să fie învățați să se protejeze.

Viorica Dăncilă a decis deja să-l propună ca interimar la Ministerul Educației pe Valer-Daniel Breaz ministru al Culturii.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.